Ondergrondse parking en heraanleg Gemeenteplein

De gemeente stelt de ontwerpplannen voor van de ondergrondse parking en heraanleg van het Gemeenteplein. Hieraan ging een intensief traject vooraf.

  • mobiliteitseffectenrapport einde 2019: hier werden de intensiteit van het verkeer en de parkeerdruk in kaart gebracht
  • participatietraject over de heraanleg van het gemeenteplein in 2020: bewoners, gebruikers en handelaars hebben hier de mogelijkheid gehad om hun ideeën kenbaar te maken

Uit deze studies bleek dat er een groot draagvlak is om het plein helemaal aan te leggen. Een ondergrondse parking zal de parkeerdruk heel sterk kunnen verminderen, zeker op momenten wanneer er evenementen zijn in het Cultuurcentrum. Daarnaast is er een sterke vraag om het doorgaand verkeer te ontraden maar wel mogelijk te maken voor de handelaars, alsook voldoende plaatsen voor kortparkeren. 

Het gemeentebestuur besliste daarom om een ondergrondse parking te bouw voor 144 parkeerplaatsen. Ook het Gemeenteplein wordt in een nieuw jasje gestoken met een echt plein met veel groen, speelruimte, zitbanken en sterk aansluitend op het Cultuurcentrum. 

We willen de voorlopige plannen voorleggen aan de bevolking en vragen uw bijkomende suggesties om de plannen nog te verbeteren. 

U bent welkom op de infovergadering op 15/02 om 20u. in feestzaal Den Douwe.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: